Tegnefilm           Diskografi             på Nettet             Billeder            

Niels Stuart

Er indenfor jazzkredse mest kendt som Niels "Flipper" Stuart, og har swingmusikken som sit musikalske ståsted.
Født i København i 1946. Begyndte at spille i skoletiden, hvor han bl.a. spillede sammen med Pierre Dørge og Mads Vinding. Senere har han spillet i Leonardo Pedersens Jazzkapel, Ole Stolles Orkester, Swingstyrke 7, Kansas City Stompers, Otto Brandenburg, Lone Kellerman.
Hans saxofonspil kan åbne selv de mest hårdnakket genrefixerede hjerter for den gode melodi, hvor end den stammer fra, det være sig jazz, opera, højskolesangbog, pop, rock, klassisk ... you name it.
Har spillet i flere TV-udsendelser og serier, bl.a den legendariske "Showbiz" og "Hvornår var det nu det var", som kørte på DR1 i årevis med Finn Ziegler som orkesterleder.
Udover danske jazzmusikere har han også spillet med bl.a. Roy Elridge, Clark Terry, Harry Sweets Edison, Budd Johnson, Slim Gaillard, Richard Boone, Etta Cameron, Doc Cheatham, Wild Bill Davison, Kenny Drew, Thad Jones, Jay McShann, Horace Parlan, Ed Thigpen & Sam Finkelstein.
Iflg. Politikens Jazzleksikon har han "udviklet sig til en af de mest begavede swing- tenorspillere, som det bl.a. kan høres på en række indspilninger med Kansas City Stompers, Swingstyrke 7 og John Uldall Kvartet".
Medvirker desuden på utallige indspilninger med bl.a. Finn Otto Hansen, Liller, Bamse, Melvis, Lone Kellerman, Otto Brandenburg, Daimi, Kurt Ravn, Marie Askehave o.m.a.

Niels spiller på Saxofon, fløjte, klarinet samt midiblæs og har ikke noget imod at supplere med en behageligt ukunstlet swingende vokal ... ... (ueb)


 

Niels Stuart

Udpluk af Anmeldelser

... han indtager os med sit spils ukunstlethed og umiddelbare musikalitet, med dets usentimentale sødme og den fint syngende melodik, der strømmer igennem det ... CD’en er faktisk med sit særdeles blandede repertoire noget af en godtepose, for også tenorsaxofonisten Niels Stuart, der altid får mig til at mindes Zoot Sims, boltrer sig som en fisk i vandet ...(Boris Rabinowitch i Politiken)

Niels 'Flipper' Stuart er som regel en fast leverandør af et sikkert, swingende og melodisk saxofonspil. Han er en af landets fine musikere, hvad både publikum og anmeldere har noteret. Det lader han sig ikke gå på af. Han søger ikke virakken men befinder sig bedst som sidemand ... (Birger Thøgersen i Politiken)

... og så ikke mindst den garvede tenorsaxofonist Niels »Flipper« Stuart, der nok en gang konsoliderer sin position blandt de fineste og mest personlige danske jazzsaxofonister. ...(Kjeld Frandsen i Berlingske 26. marts 2007)

... og især er det en fryd at lægge ører til Stuarts varme og velformulerede tenorsaxofonspil samt hans meget organiske fløjtespil. ...(Kjeld Frandsen i Berlingske 2. dec 2007)

Endelig har du måske lyst til at se dette curiosum, en japansk anmeldelse af Finn Otto Hansens CD fra 1999, Warm Breeze
Niels Stuart      Hegnshusene 167, 2700 Brønshøj      tlf: 3874 0046    mobil: 2230 3401    mail:  niels@stuart.dk